Nepostradatelné vybavení do každé profesionální kuchyně
Gastro průmysl v posledních měsících zaznamenal značnou ránu, která do velké míry ovlivnila řadu menších, ale i velkých podniků. Pomalu ale jistě se však z této rány majitelé provozoven začínají vzpamatovávat a restaurace se opět plní řadou dychtivých zákazníků toužící po skutečném chuťovém zážitku. Aby bylo možné ovšem uspokojit chuťové buňky svých náročných zákazníků, je zapotřebí nejenom kvalitní personál, ale i profesionální vybavení. To ušetří zaměstnancům práci, ale zároveň pomůže zvýšit úroveň jednotlivých pokrmů a ve výsledku i celé restaurace. Pojďme i představit profesionální gastro vybavení, bez kterého se řada kuchařů dnes již neobejde.
Co to je a jak funguje konvektomat?
Konvektomat a jeho zavedení do profesionální gastronomie je považován za průlom a začátek nové éry. Určitě už jste na něj slyšeli chválu, ale je skutečně opodstatněná? Vyplatí se skutečně konvektomat pořídit do profesionální kuchyně?
Konvektomat je zařízení, které umožňuje tepelnou úpravu jídel za pomoci horkého vzduchu, páry nebo jejich kombinací v širokém rozpětí teplot od 30°C až do 300°C. Argumenty, které jsou nejčastěji spojovány s pořízení konvektomatu, jsou úspora času, energie, nákladů spojených s vařením. Výsledkem jsou navíc chutnější pokrmy, které zajistí šetrnější způsob přípravy.
Jedná se o multifukční zařízení, které i najde uplatnění ve velkých, ale i menších profesionálních kuchyní. Výhodou je primárně efektivita přípravy pokrmů. Zařízení o ploše 1 m2 dokáže připravit najednou až přes 100 kg masa společně třeba s dezertem bez smíchání vůní nebo chutí. No řekněte, dokáže něco podobného vaše stávající trouba?
Profesionální lednice
Většina velkých provozoven se dnes již neobejde bez kvalitní profesionální lednice, která udrží potraviny delší dobu čerstvé. Jejímu výběru je proto zapotřebí věnovat patřičná pozornost.